Huguet es reuneix amb alcaldes i tècnics municipals per a explicar el funcionament del pla d’inversions a dos anys #CastellóAvança

499
Reunió telemàtica amb el diputat Ximo Huguet
Reunió telemàtica amb el diputat Ximo Huguet
PUBLICITAT

Nota de premsa Diputació de Castelló

  • El diputat explica que els ajuntaments podran destinar a despeses corrents els 15 milions que transferirà la Diputació en 2022 a través del Fons de Cooperació

El diputat provincial de Cooperació i Concertació, Ximo Huguet, va mantindre una reunió telemàtica des del Palau Provincial amb més de 50 responsables tècnics i polítics d’ajuntaments i mancomunitats de la zona centre de la província per a explicar el funcionament del nou pla d’inversions #CastellóAvança. Va ser una sessió similar a la mantinguda dimarts passat amb els municipis de la demarcació nord i a la que se celebrarà avui amb els del sud de la província.

Huguet transmet que el nou programa, que està dotat amb 30 milions d’euros per a executar en dues anualitats, 2022 i 2023, representa una evolució de l’antic Pla 135, en la qual s’elimina la pressió que suposava haver de realitzar tota la tramitació en un únic exercici.

No obstant això, encara que es es tracte d’un pla específic d’inversions, la Diputació també té prevista la transferència de 15 milions d’euros als ajuntaments en el present exercici que es podran destinar a despeses corrents a través de l’incondicionat Fons de Cooperació Local.

Anant al detall del pla #CastellóAvança, Huguet explica que estem davant un programa «pioner i ambiciós, que permetrà a tots els municipis desenvolupar projectes amb major flexibilitat». En aquest sentit, relata que aquest instrument «contribueix a l’objectiu d’aconseguir una societat més justa i igualitària, que avance per la senda de la consolidació i el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)».

També fa referència a la introducció de factors de discriminació positiva a favor dels pobles menys poblats perquè la quantia a percebre es determinarà en funció de variables com població censada, superfície, nombre de pedanies i espais protegits. A més, puntuarà l’existència de pla d’igualtat i el compromís de compliment per part dels ajuntaments d’algunes de les metes incloses en els ODS i l’Agenda 2030.

D’altra banda, els ajuntaments i les mancomunitats «si ho creuen convenient, podran utilitzar els diners corresponents a dos exercicis en l’execució d’una única obra, o distribuir-ho en un màxim de quatre».