Històries de Benassal, 8 relats d’un mateix poble

456
PUBLICITAT

Llibre Benassal-Nota del premsa-

Tenim davant un treball inèdit en la història literària de Benassal. Per primera volta, escriptors locals i arrelats al poble s’ajunten per donar forma a un llibre de relats on la ficció es confon amb la realitat i la imaginació amb els paisatges d’aquesta vila de l’Alt Maestrat.

Històries de Benassal és la humil aportació d’un grup de persones, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la vila i de la Diputació de Castelló, per continuar amb el llegat de plomes il·lustres com les de Carles Salvador o mossèn Joaquim Garcia Girona, als qui, com no podia ser d’altra manera, dediquem un capítol del llibre.

El lector s’adonarà que tenim un escenari idíl·lic per a contar històries. No obstant això, en aquestes pàgines sols hi trobarem alguns marcs representatius com les vivències en l’escola del Canto, el refugi de pau del Rivet, el balneari dels anys 60 i el seu incipient esplendor, el Benassal de principis de segle amb les seues vives tradicions i nostàlgies o el quefer diari d’uns veïns massa curiosos.

Per a descobrir moltes més aventures, algunes de les quals han inspirat desenes d’obres i ho continuen fent avui en dia, invitem al lector a passejar per cada racó d’aquest màgic indret i trobar el seu propi relat. Qui sap si s’acabarà convertint en una nova història de Benassal per a compartir amb el món.

Autors: Manolo Moles, Rafa Ripoll, Pilar Vidal, Paola Fuentes, Vicent Pitarch, Francesc Bellmunt, Emili Ferrando, Adrián Beltrán.

Portada: Alfons Falcó Pitarch