Hispania Nostra ret reconeixement a Ricardo Miravet

153


Diumenge va finalitzar en Morella el 35é encontre d’associacions que formen part d’Hispania Nostra amb el reconeixement emotiu a Ricardo Miravet per tot el que ha fet en la posada en valor i coneixement del patrimoni morellà i de la comarca dels Ports.

Morella, juntament amb Ulldecona, durant tot el cap de setmana, ha segut la seu d’este important encontre anual que organitza Hispania Nostra, enguany baix el títol ‘Educació, identificació i participació: vitals per al Patrimoni’ .

Des de divendres fins diumenge han tingut lloc diverses conferències i comunicacions del conjunt d’associacions. En les mateixes, els participants han pogut conèixer de primera mà projectes que s’estan desenvolupant al territori com és el cas de les oliveres mil·lenàries de la Taula del Sénia o la comunicació que va realitzar l’arquitecte morellà Vicente Dualde sobre la restauració i noves formes de donar a conèixer el patrimoni de Morella.

Com a complement de la intensa programació també es van oferir visites guiades a Morella, al Museu de l’Arion d’Ulldecona, així com un concert d’orgue el divendres per part d’Arturo Barba en l’arxiprestal morellana.
L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés ha destacat que ‘ha sigut un plaer tenir este important encontre sobre patrimoni a la nostra ciutat, que una entitat del prestigi d’Hispania Nostra haja confiat en nosaltres i que les valoracions siguen molt positives per a tots i totes, donant a conèixer amés la nostra ciutat a associacions de tota Espanya’.

Reconeixement Hispania Nostra a Ricardo Miravet

En la jornada del diumenge dins de la cloenda de l’encontre es va fer un reconeixement especial a Ricardo Miravet. La presidenta d’Hispania Nostra, Araceli Pereda, i Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, feien entrega del reconeixement destacant, en paraules del alcalde que ‘Ricardo Miravet va impulsar la restauració de l’orgue, ens ha ensenyat molt del seu valor patrimonial amb la creació del Festival Internacional de Música i a més recentment ha donat una mostra més de la seua estima pel patrimoni i solidaritat amb la donació del castell de la Todolella, que ell mateix va restaurar, per al poble’.

En l’acte de cloenda també es va aprofitar l’ocasió per anunciar la propera seu d’este important encontre que serà la ciutat de Málaga i es va destacar l’èxit del encontre a Morella.