Herbeset se queda sense commemorar Sant Miquel

637
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Aquest darrer cap de setmana de setembre Herbeset viuria amb tota la intensitat les festes del Patró Sant Miquel de no haver tingut que estar suspeses per la pandèmia de la Còvid-19

Una delegació de veïns d’aquest barri de Morella es van reunir amb l’alcalde de Morella per plantejar algunes necessitats

L’antic municipi d’Herbeset, actualment pedania de Morella, commemora cada any el cap de setmana més pròxim al 29 de setembre la festivitat  del seu patró Sant Miquel. Herbeset es va quedar quasi sense habitants fa anys però els seus descendents aprofiten els caps de setmana i qualsevol avinentesa per retornar al poble que els va veure nàixer. Les festes de Sant Miquel aconsegueixen cada any que centenars de veïns es retroben a Herbeset.

Cada any a Sant Miquel, Herbeset s’ompli de gent disposada a conviure i gaudir d’un cap de setmana en germanor: menjars populars al carrer o a la Confraria de Sant Miquel, jocs populars, algaravies infantils, actes religiosos, la popular subhasta en benefici de la festa i el retrobament entre amics de la infància que ho són per a tota la vida, són les notes més destacades del cap de setmana més multitudinari i festiu a Herbeset, encara que la seua gent sempre aprofita la mínima oportunitat que té per retornar al seu estimat poble.

Amb tot, els veïns han volgut que l’aturada d’enguany no sigue un pas enrera sinó més bé un impuls de cara al futur. Amb la intenció de millorar algunes carències al poble una delegació de veïns d’Herbeset encapçalada per María Cinta Ferrer, alcaldessa pedània, es reunia recentment amb l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i amb membres de l’equip de govern per analitzar la situació i necessitats d’Herbeset.

Pròximament l’Ajuntament de Morella procedirà a la restauració d’un despreniment patit a les immediacions del poble així com a l’adequació d’alguns espais de l’entorn urbà. La col·laboració econòmica de l’Ajuntament amb la Confraria de Sant Miquel tant i més enguany que no s’han celebrat les festes va ser un dels altres temes tractats a la reunió i que l’Ajuntament  va a tenir en compte.

Els veïns i veïnes d’Herbeset han mostrat el seu desig de celebrar l’any que ve de nou la festa del patró Sant Miquel amb més lluïment si cap.