Herbeset celebra les festes de Sant Miquel

767
Herbeset
PUBLICITAT
Herbeset
Herbeset

-Nota de premsa-

Herbeset està festa. Aquesta petita localitat viu fins diumenge les jornades de més participació de tot l’any, multiplicant per més de vint el nombre de veïns, ja que té un cens de sis persones. Aquests dies, l’Ajuntament també ha intensificat esforços perquè presente el seu millor aspecte, realitzant diversos treballs de millora de l’entorn, com la neteja de les zones verdes o la instal·lació de diferents baranes. A més, s’està rehabilitant l’edifici de les antigues escoles, on s’instal • laran uns serveis públics.

La regidora delegada d’Herbeset, Palmira Mestre, destaca que “aquestes actuacions són importants per a la localitat, ja que milloren l’aspecte de Herbeset i es rehabilita un edifici tan estimat com les antigues escoles, a més, per donar-li un ús demandat pels veïns”. La regidora també afegia que “esperem que siga un cap de setmana amb una gran participació, com sempre ho solen ser les festes d’Herbeset”.

El programa de festes es manté respecte a anys anteriors. Les celebracions van començar ahir a la vesprada, amb l’Anunci de festes, la rebuda dels absents i l’adorn dels carrers. Els dies principals de celebració són avui i diumenge, amb actes populars i festius dirigits a tots els públics. En aquesta jornada, es comença amb la “despertà”, el muntatge de la carpa i una xocolatada. Al matí, tenen lloc els campionats de birles i les rifes. Els segueix un dinar de germanor i, a la vesprada, la música de la Rondalla amenitzarà la jornada. Un ball tancarà els actes del dia. El diumenge és més solemne amb el cercavila dels gaiteros, una Missa en honor a Sant Miquel i la Verge del Rosari, el retaule i la tradicional oferta. Els últims actes seran el cafè popular, les tradicionals joies, sacs o cullera i la fi de festes, amb l’habitual traca.

Herbeset és una xicoteta localitat situada a uns deu quilòmetres de Morella i envoltada d’un gran paisatge. Per això, són moltes les rutes de senderisme que parteixen d’aquesta localitat o que arriben a ella. A més, la localitat també té cases de turisme rural molt acollidores, que permeten als visitants gaudir d’una gran tranquil·litat.