Herbers viu el confinament amb precarietat en les comunicacions

773
PUBLICITAT

Herbers viu la quarantena d’una manera molt diferent a la resta de municipis, ja que pràcticament no tenen accés a Internet ni cobertura mòbil.

El municipi fa vora un any que intenta dotar a la localitat d’una connexió a Internet i de cobertura mòbil de millor qualitat de la que disposen, que resulta insuficient per a cobrir les necessitats de la població, en especial en aquests dies de confinament en què s’ha potenciat el treball des de casa a través d’Internet i que hi ha més entreteniment que mai via aquest canal.

Actualment disposen d’una xarxa 2G de telefonia mòbil que es satura ràpidament si molts veïns fan ús dels mòbils. Per la seua part, la connexió a Internet per satèl·lit és compartida, suficient pel més bàsic, però insuficient per poder gaudir d’un poc d’entreteniment online, una necessitat que a qualsevol altre municipi està coberta.

Aquesta manca de qualitat en relació a les comunicacions, deixa a Herbers fora de l’àmplia i variada oferta cultural i d’entreteniment que s’està donant durant aquests dies per tal d’amenitzar el confinament. Des del consistori s’han realitzat treballs de neteja i desinfecció del consultori i la tenda, entre altres i, tot i que denuncien la manca de telecomunicacions al municipi, prefereixen solucionar aquest problema un cop passi la quarantena, ja que demanen seguir les recomanacions i evitar qualsevol tipus de desplaçaments.