Herbers realitza visites guiades al castell del Baró d’Herbers

606
Visita intergeneracional al Castell d'Herbers. Ajuntament d'Herbers
Visita intergeneracional al Castell d'Herbers. Ajuntament d'Herbers
PUBLICITAT

Des del novembre passat l’Ajuntament d’Herbers ha intentat dinamitzar la vida cultural, històrica i turística del municipi. Així, a través de l’empresa Viu Els Ports, s’estan organitzant visites guiades mensuals al castell del Baró d’Herbers i al nucli antic del municipi. Durant aquest estiu s’ha augmentat la freqüència i se n’han dut a terme un total de cinc.

La darrera ha estat una visita gratuïta pels veïns d’Herbers, ja que la iniciativa volia unir als més menuts i als més joves del municipi. «Ha estat una visita intergeneracional que l’Ajuntament em va demanar perquè tots puguen gaudir del patrimoni i l’he adaptat a tots els públics», explica Mònica Segura, de Viu Els Ports. A més, la ruta ha comptat amb la visita d’una exposició sobre la pedra en sec, de la Mancomunitat Taula del Senia, que estarà en una sala del castell al llarg d’aquesta setmana.

Exposició sobre la pedra en sec al Castell d’Herbers.

El Castell del Baró d’Herbers, ara conegut com a castell d’Herbers, és una casa nobiliària construïda al segle XVI i que fins fa poc estava en mans privades. Ara l’Ajuntament està fent la rehabilitació, el manteniment i la dinamització i gestió de l’espai. «Són visites que es plantegen cada mes i que només es duen a terme si s’arriben al mínim de gent requerida. Es tracta de dues hores de ruta en les quals es visita el castell en profunditat i es fa un petit recorregut pel poble amb entrada al museu etnològic «Lo Botadó» que és un museu d’oficis tradicionals d’Herbers», apunta Mònica Segura, de Viu Els Ports.

La visita té un preu de 5 euros i per a demanar informació sobre reserves cal trucar a l’Ajuntament d’Herbers al telèfon: 978 856 602