Herbers i Vallibona tindran bus fins a Morella

433
PUBLICITAT

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ampliarà el servei públic de transport per carretera a la comarca dels Ports amb nous tràfics que uniran Herbers i Vallibona amb Morella, on els usuaris i usuàries poden fer transbordament per continuar viatge fins a Vinaròs i Castelló.

D’aquesta manera, ha explicat el conseller de Mobilitat, Arcadi Espanya, “volem garantir, alhora que millorar, la continuïtat de la prestació de servei públic de transport de viatgers per carretera en aquesta comarca mentre que finalitza el procés de contractació del projecte de servei públic que incorporare els tràfics als Ports “.

Així, ha recordat que des de la Conselleria ja s’han pres solucions per al transport públic en la majoria dels municipis dels Ports, així com de Vilafranca, connectant-los entre si i amb Morella, on, mitjançant transbord, es pot accedir a Vinaròs i Castelló, localitats de les que depenen els veïns i veïnes d’aquests municipis des del punt de vista sanitari.

Segons ha continuat el conseller, “amb l’adjudicació del nou projecte contemplat en el nou mapa concessional que està desenvolupant la Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, aquests serveis que es presten actualment quedaran englobats en el nou projecte de servei públic de transports de viatgers per carretera CV-001 Morella-Vinaròs-Castelló de la Plana “.

Així mateix, Arcadi Espanya ha assenyalat que també es dóna resposta a una petició de l’Ajuntament de Morella que en diverses ocasions ha sol·licitat l’ampliació del servei de transport a Herbes, que compta amb 49 habitants, i Vallibona, amb 75 habitants, únics municipis de la comarca dels Ports que no tenen aquest servei públic.

Per al conseller, “és summament important assegurar el transport públic per lluitar contra el despoblament rural, un dels objectius de la conselleria. Estem treballant per proporcionar serveis públics de qualitat accessibles des de qualsevol municipi de la Comunitat”.

L’objecte del contracte és la gestió per a la prestació de servei públic de transport regular de viatgers per carretera a la comarca dels Ports de Morella i que connecta els municipis d’Olocau del Rey, La Mata, Todolella, Forcall, Cinctorres, La Iglesuela del Cid, Portell, Sorita, Vallibona i Herbers amb Morella, i Castellfort amb Vilafranca.

El servei es reestructura en sis línies, mantenint els dies de servei i horaris actuals, als quals s’inclou un nou servei els dilluns a Vallibona i els dijous a Herbers per la seua connexió amb Morella. Aquest nou contracte que serà per dos anys, suposarà una obligació de servei per a la Generalitat de 69.886 euros per cobrir el dèficit d’explotació.

La Línia 1 Olocau – Morella, tindrà una expedició d’anada i tornada els dimarts i dijous laborables amb eixida d’Olocau a les 6.15 i retorn de Morella a les 18.05, i la Línia 2 Vilafranca – Morella, comptarà amb una expedició d’anada i tornada dilluns i dimecres laborables amb eixides de Vilafranca a les 6.15 i retorn de Morella a les 18.05.

La Línia 3 Sorita – Morella, amb una expedició d’anada i tornada els divendres laborables amb eixida de Sorita a les 6.40 i retorn de Morella a les 18.05. Línia 4. Castellort – Vilafranca, una expedició d’anada i tornada dilluns i dijous amb eixida de Castellort a les 6.00 a demanda i retorn de Vilafranca a les 19.20 hores.

La Línia 5 Vallibona – Morella, amb una expedició d’anada i tornada els dijous amb eixida de Vallibona a les 10.45 hores i tornada de Morella a les 14.00, i la Línia 6. Herbés – Morella amb una expedició d’anada i tornada els dimarts amb sortida d’Herbers a les 10.45 i retorn de Morella a les 14.30 hores.