Greenpeace afirma que la Tèrmica d’Andorra provoca 96 morts a l’any

356
Mapa de Greenpeace

FEU CLIC ACÍ PER LLEGIR EL DOCUMENT DE GREENPEACE

La Radiografia social del medi ambient d’Espanya determina que la central tèrmica d’Andorra (Terol) genera 96 ​​morts a l’any. La tèrmica Andorrana va ser objecte d’una querella, als anys 90, per part dels ajuntaments dels Ports, per la denonimada pluja àcida que, segons aquests municipis, patien els boscos de la zona. La central tèrmica d’Andorra està a menys de 30 quilòmetres en línia recta de municipis com Morella, Sorita o Olocau del Rei.

El col·lectiu ecologista apunta que la contaminació que genera la crema de carbó a la central términa suposa gairebé un centenar de morts prematures. L’informe de 2013 de Greenpeace ja determinava que es van produir 102 morts prematures generades per la central.

La tèrmica andorrana és un dels punts negres que el col·lectiu ecologista estableix en aquest teritori. Apunten des de Greenpeace que les emissions “” arriben a pulmons i circuit sanguini, provoquen asma, malalties cardio-respiratòries, càncer i fins i tot la mort. A més, l’arsènic i el cadmi del carbó amuntegat provoquen altres impactes com l’alentiment del desenvolupament infantil “.

Al 2014 la central va generar uns costos de 302 milions d’euros. La central términca d’Andorra és un dels 400 punts negatius de l’informe de Greenpeace.