Gran participació de la trobada de pacients actius dels Ports

291
PUBLICITAT

Vora 80 participants de la comarca dels Ports del Programa PacientActiu es van trobar a la Fàbrica Giner per tal de conèixer l’Estudi de participació en el taller impartit pels Centres de Salud de Morella i Forcall.

En la inauguració de la Trobada va participar l’Alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, que va destacar “la bona acollida d’aquesta iniciativa en la comarca, atès que es una de les zones amb més participants, 112 persones han participat durant aquests anys que s’ha desenvolupat el programa PacientActiu a la comarca”, també va aprofitar per felicitar la implicació tant de professionals com de participants en la bona execució del taller i que avui hageu superat les previsions”.

D’aquesta manera, el programa PacientActiu ha estat un èxit d’implantació en aquest territori, els usuaris del mateix es mostraven molts satisfets en que iniciatives com aquesta s’hagen pogut desenvolupar en aquests pobles, sent molt beneficiós per augmentar la qualitat de vida de les persones que pateixen algun tipus de malaltia greu.

Aquest programa consisteix en una serie de tallers que s’han desenvolupat durant els darrers anys per a conseguir millorar l’atenció dels pacients amb alguna malaltia crònica cap a la seua salut. Els tallers han estat impartits per persones afectades també per malalties cròniques formades i acreditades per la universitat nord-americana de Stanford i pels propis professionals dels Centres de Salud Pública. D’aquesta manera ser un Pacient Actiu suposa estar capacitat per a comprendre i manejar la pròpia malaltia i complementar així la labor dels professionals sanitaris.

Els professionals dels Centres de Salud de Morella i Forcall van presentar l’Estudi de la participació en el taller PacientActiu dels Ports, per continuar amb un esmorzar saludable a càrrec de l’Ajuntament de Morella, per continuar amb un taller i una caminada saludable pels voltants de la Fàbrica Giner, i acabar amb un dinar popular.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA