Gran expectació a la primera Jornada Arqueològica de Vistabella

869
PUBLICITAT

L’antiga Presó de Vistabella del Maestrat ha acollit la primera Jornada Arqueològica del municipi en la qual s’han succeït, amb gran assistència de públic, diferents xarrades d’experts.

Pablo Medina Gil, arqueòleg i autor de l’Inventari Arqueològic de Vistabella del Maestrat va posar en relleu el patrimoni arqueològic de la localitat des de la Prehistòria fins a l’Edat Mitjana; Inés Domingo d’ICREA-Universitat de Barcelona, i Dídac Roman de l’UJI van oferir la xarrada ‘La Serradasa o Cova del Morral i la Prehistória en el riu Montlleó’; i Vicent Royo, de la Universitat de Valladolid, va parlar sobre el Boi en la baixa Edat Mitjana.

A més de les intervencions, la trobada es va aprofitar per a presentar l’inventari arqueològic de Vistabella, creat entre 2020 i 2021 pel Programa de Projectes Culturals Encultura – UJI i en el qual es recopila informació i un mapa dels jaciments des del paleolític fins a l’edat medieval. Així mateix, es va fer un repàs dels dos jaciments més rellevants de la zona: la Cova de la Serradasa i el Castell de Boi.

“L’esdeveniment ha sigut tot un èxit. Des de l’Ajuntament de Vistabella no podríem estar més contents amb el resultat obtingut i orgullosos d’haver comptat amb grans experts al nostre poble per a posar en valor la nostra història i patrimoni” afirma l’alcalde, Jordi Alcon, qui afig que “ja estem pensant en les segones Jornades Arqueològiques per a continuar mostrant al món les nostres troballes”.

Recordar que les primeres Jornades Arqueològiques de Vistabella del Maestrat han sigut organitzades per l’Ajuntament, la Universitat Jaume I (UJI) i la Cooperativa d’Atzeneta.