Gran èxit de participació en la primera marxa senderista pel GR 331 Els Ports – Camí de Conquesta

838
PUBLICITAT

La Mancomunitat Els Ports i el Club de muntanya comarcal Trencatermes inauguren el cicle de marxes senderistes programades per a donar a conéixer el nou sender que uneix diversos pobles de la comarca.

El passat dissabte, al voltant de 230 persones es van donar cita a Cinctorres per tal de començar a recórrer el nou GR comarcal, una ruta gran recorregut que rodeja la comarca, creada recentment per la Mancomunitat Comarcal Els Ports a través del Pla de Competitivitat Turística.

En concret, les etapes protagonistes en aquesta ocasió van ser la 3, que va de Cinctorres a la Mata, anomenada “Sant Cristòfol, Saranyana i Sant Gil”, amb 13 km de recorregut, i la 4, que uneix la Mata amb Olocau del Rey, amb “les Calderetes i les Ermites” com a protagonistes al llarg dels seus 8 km.

La proposta s’ha anat treballant des de fa uns mesos, en els quals l’ens comarcal ha portat a terme reunions de treball amb els diversos clubs de muntanya dels Ports per tal de llançar el projecte, que pretén donar a conéixer aquest nou recurs al territori. Així, en aquest temps, els membres representants de diferents clubs i associacions de la comarca han impulsat la creació d’un nou club de muntanya, el Trencatermes, que els representarà a tots i serà el canalitzador d’aquesta i altres iniciatives en matèria esportiva a la comarca.

D’aquesta manera ha sorgit el primer cicle de marxes senderistes pel GR 331, anomenat “Camí de Conquesta”, una ruta que recorre 166 km repartits en 15 etapes. Les diferents eixides programades tenen l’objectiu de recórrer totes les etapes a poc a poc, a través de marxes neutralitzades, que comptaran amb servei d’autobús per a tornar al punt inicial, avituallaments, samarretes, etc.

La pròxima marxa està planificada per al mes d’octubre i prompte es donaran a conéixer les dates de les següents.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA