Gran èxit de la Festa de l’Ajo de Benassal

327
PUBLICITAT

Veïns, veïnes i visitants de Benassal han gaudit de la Festa de l’Ajo, la seua tradicional i diferent celebració del Carnestoltes, que rememora quan els viatjants i comerciants del poble, anomenats ‘traginers’, tornaven a casa. Aquest 2023, Francesc ha sigut el ‘traginer’ i Iván i David els ‘majoralets’. 

La jornada va començar amb el repartiment, per part dels Quintos, de ‘pastissos i barreja’ en els porxos de l’ajuntament. El tradicional dinar del ‘Ajo’ va reunir 850 persones en el pavelló cobert que van gaudir d’un plat de ‘ajoarriero’ i un ‘tardeo’ amb La Wilton Orquestra. A boca de nit, va arribar l’esperada entrada del traginer al poble, l’encesa de la Tea i el tradicional Ball Pla en la plaça Espanya oferit per la Banda de Música Font d’En Segures.

La festa de disfresses va començar amb una cercavila amenitzada per la xaranga Tot al Vol. Els festejos van durar fins a altes hores de la matinada gràcies a la música de La Wilton Orquestra i la Macro Discomòbil La Zona amb una actuació especial d’Elias Posh.

Cal indicar que la Festa de l’Ajo va estar organitzada pels Quintos amb la col·laboració de l’Ajuntament i les Dames 2022.