Gran cap de setmana templer a Culla

466
CULLA TEMPLÀRIA
PUBLICITAT

Aquest cap de setmana els cavallers templers han pres els carrers de Culla gràcies a les recreacions medievals organitzades amb el suport i el patrocini del Pla de Competitivitat Turística, Alt Maestrat Human Land, promogut per l’Associació Intermunicipal Catí, Culla, Benassal i Ares del Maestrat, amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana i el Patronat Provincial de Turisme.

Durant dos dies, el municipi de l’Alt Maestrat ha viatjat a l’edat mitjana i ha reviscut el seu passat templer amb diverses recreacions històriques i activitats per a tota la família. El matí del dissabte 15 els cavallers de l’Ordre del Cid i la Milita Templi de l’Arcàngel Sant Uriel van visitar Culla i van celebrar la seua reunió anual amb diverses activitats com una missa templera i una desfilada pel casc històric del municipi.

La cultura va ser la protagonista de la vesprada amb la projecció del tràiler del documental “Territorio Templario” que s’emetrà a la fi d’aquest mateix mes en Canal Historia i que dedica un episodi a Culla, la conferència i taula redona sobre “1943-2018, 175 anys de la desaparició del Castell de Culla” amb les intervencions de Rafael Martínez-Porral, Iván Sancho-Alarcón i Carles A. Pitarch –Alfonso i l’actuació de música medieval d’un quintet vocal i instrumental que va interpretar diferents temes de Purcell, Haendel o F. Guerrero entre d’altres.

El diumenge, la localitat va viure la cerimònia d’entrada d’un nou membre a la Milita Christi del Maestrazgo. Diverses desfilades per la ciutat van donar pas a la recreació de la batalla per la presa de Culla. Les tropes del Rei Jaime II van arribar al municipi per a detenir als cavallers templers acusats de traïció pel Papa i el Rei de França.

Cal assenyalar, a més, que el diumenge els més menuts van poder jugar i gaudir en un parc infantil patrocinat per la Diputació de Castelló.