Gran acollida del mes de l’avellana a Benassal

70
Gran acollida del mes de l'avellana a Benassal
Gran acollida del mes de l'avellana a Benassal

Amb l’arribada d’octubre Benassal celebra el seu mes de l’avellana. Així, en el municipi es realitzen diferents menús especials i plats amb aquesta fruita seca com a protagonista. Durant aquesta primera quinzena de mes, ja han sigut molts, veïns i visitants, els qui han degustat grans menjars en els restaurants i establiments de la zona.


Així, els caps de setmana els restaurants La Castellana, La Piqueta i Novella ofereixen al comensal menús en els quals regna l’avellana. Plats com la crema de boletus amb pols d’avellana i pernil, el pastís de crema catalana amb avellana garapinyada, els daus de secret ibèric amb salsa d’avellana o la mousse d’avellana amb xocolata negra fan gaudir de la gastronomia de l’Alt Maestrat a aquells que els proven. Així mateix, són varis els establiments, com a pastisseries i carnisseries, que s’han adherit a la campanya: Pastisseria Moliner, Panadería Pedro Monfort, Panadería-Pizzería El Maset, Pastisseria Bellés, Carnisseria Cal Bort, Carnisseria Celesmila i Formatges El Poble de Benassal.

Cal assenyalar, a més, que en l’Edifici de la Mola es pot visitar l’exposició “Avellana, fruit de tardor”. El diumenge dia 28, en col•laboració amb Castelló Ruta de Sabor, s’oferirà una mostra i degustació de tapes i pinxos amb avellana.