Gran acollida de la III Jornada de Vida Independent i Assistència Personal celebrada en Sant Pau d’Albocàsser

566
PUBLICITAT

L’ermitori de Sant Pau d’Albocàsser va ser el lloc triat el dissabte 22 d’octubre per a la celebració de la III Jornada de Vida Independent i Assistència Personal organitzada per l’Oficina Vida Independent (OVI) Sole Arnau Ripollés i el CDR Alt Maestrat en col·laboració amb l’Ajuntament d’Albocàsser, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana.

En l’esdeveniment van predominar les ponències, la creació de sinergies i es va dur a terme un taller-teatre. Leonor Lapeña va presentar la jornada, Ilse Roda va parlar del Programa Biocures, Rosa Conca va realitzar la xarrada ‘Les cures i la diversitat funcional’, Javier Arroyo va parlar sobre l’avantprojecte de llei que no s’ajusta a la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, Juan Vives va opinar sobre les funcions del pati segons la instrucció de la GVA, Juan Benages, va oferir una presentació sobre OVI València, i Claudia Díaz i Benito Pérez van reflexionar sobre la formació com a Assistent Personal.

L’Ajuntament d’Albocàsser i el CDR Alt Maestrat van presentar el programa Biocures com un nou model de cura prestada per la comunitat, centrat en la persona, i dut a terme en entorns rurals.

“Només tenim paraules d’alé cap a totes les persones que van estar en Sant Pau. Tots els cuidadors, famílies i, com no, les persones amb capacitats diferents mostren una paciència i força infinites per a aconseguir una vida digna” destaquen des de l’Ajuntament d’Albocàsser.