Gran acollida de la Fira del Llibre d’Ares del Maestrat

586
Gran acollida de la Fira del Llibre d'Ares del Maestrat
Gran acollida de la Fira del Llibre d'Ares del Maestrat
PUBLICITAT

Ares del Maestrat va celebrar dissabte passat dia 5 la seua tradicional Fira del Llibre amb una gran acollida per part de veïns i visitants. Així, la jornada va començar amb una conferència a càrrec de Carme Fenoll i la taula redona “dinamització de biblioteques” en la qual també va participar la responsable de la Biblioteca Municipal de Vilafranca, Laura Artola. En ella, es van explicar diferents experiències viscudes en les localitats i va haver-hi un complet torn de preguntes i comentaris per part dels assistents.

Després de la pausa per a menjar, es va presentar el llibre “No t’oblides d’escriure’m” de Claudia Bussé. . A continuació, es va fer lliurament dels premis literaris que cada any acompanyen a la fira: el Castell d’ Ares de narrativa i el Pere-Enric Barreda de poesia.

D’aquesta forma, en la categoria d’adults el guanyadors van ser Ana Almela al Castell d’Ares i Carme Cruelles en el Pere-Enric Barreda. Així mateix, en la categoria juvenil els premiats van ser Martí Folch en narrativa i Lidia Borràs en poesia.

Els premis per als millors textos en la categoria d’adults van ser un lot de llibres, una visita guiada als museus de la Nevera i la Cova d’Ares i una nit en l’Hotel d’Ares en règim de mitja pensió per a dues persones. Per la seua banda, els premis juvenils van ser un lot de llibres, un pack aplequer (Vilafranca 2018) i l’entrada al Feslloch’18.

En finalitzar el lliurament de premis va tenir lloc la presentació del llibre “L’escamot de la nit serrada” de Manel Ollé i Albiol. El fermall d’or a la jornada ho van posar la música i la pintura gràcies a la formació alcorina Somtresons+A que va dur a terme l’espectacle “Nosaltres”.

A més, de forma paral·lela a les conferències i presentacions, durant tot el dia la plaça Major es va convertir en un mercat de llibres a l’aire lliure.

Des de l’organització de l’esdeveniment, que enguany ha celebrat la seua cinquena edició, ja pensen en com organitzaran la Fira de 2019 i ressalten la gran participació aconseguida.

Gran acollida de la Fira del Llibre d'Ares del Maestrat