Graduació històrica en l’IES de Vilafranca

763
Graduació històrica en l'IES de Vilafranca
Graduació històrica en l'IES de Vilafranca
PUBLICITAT

La Casa de Cultura de Vilafranca ha sigut l’escenari d’un moment històric: la festa de graduació de la primera promoció de Batxillerat i els cicles formatius de l’IES de la localitat.

Es tracta d’un acte rellevant ja que fa 40 anys es va suprimir el Batxillerat a Vilafranca. Des d’aquest curs es torna a cursar en el municipi amb la integració d’estudiants de pobles veïns tant de Castelló com de les comarques turolenses. L’acció conjunta de l’Ajuntament de Vilafranca, l’IES i els pobles del Maestrazgo turolense, així com l’acord entre els governs d’Aragó i Comunitat Valenciana, va fer possible recuperar els estudis.

L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha destacat els vincles d’amistat que s’han generat entre els alumnes de Vilafranca i els arribats d’altres municipis. Des de l’Ajuntament s’ha agraït el treball de tot l’equip de l’IES, dirigit per Alfonso Roig. Tena també ha valorat la implicació dels responsables de les respectives conselleries d’educació a València i Saragossa. “És possible fer una altra política per a millorar la vida dels habitants de l’interior” va destacar.