Gerard Monferrer Marín, d’Atzeneta del Maestrat, es proclama subcampió d’Espanya de càlcul mental

1695
Gerard Monferrer

Gerard Monferrer Marín, d’Atzeneta del Maestrat i estudiant del Col·legi Rural Agrupat Penyagolosa es va proclamar Subcampió d’Espanya en la categoria de KIDS 5 de la VII Campionat Nacional de Càlcul Mental ALOHA que es va disputar a Santiago de Compostel·la i en què van competir més de 400 alumnes de tot Espanya.

Gerard Monferrer Marín, va ser subcampió en la categoria KIDS NIVELL 5, una de les categories més difícils d’aquesta prestigiosa competició matemàtica. En l’esdeveniment van participar més de 400 xiqueets de 5 a 13 anys, dividits en diferents categories per nivell de dificultat.

La competició va consistir en la resolució de fins a 70 operacions aritmètiques (sumes, restes, multiplicacions, divisions, fraccions, percentatges, potències i arrels quadrades) en un màxim de 5 minuts, únicament disposant per a això de la seva capacitat mental, l’àbac Soroban o japonès (utilitzat per ALOHA) i, en el cas dels KIDS nivells 1 i 2, les mans.

Després de finalitzar la prova de càlcul mental, es va realitzar una gimkana de més de dues hores de durada on els participants van intentar desxifrar les pistes que arribaven a través d’una aplicació mòbil anomenada “El tuno astuno” i posteriorment, un mag local es va encarregar de presentar la gala de premiats.

El campionat va ser organitzat per ALOHA Mental Arithmetic, un programa de desenvolupament mental per a nens de 5 a 13 anys que combina el càlcul amb àbac, l’aritmètica mental i els jocs didàctics per a desenvolupar capacitats com l’atenció, la concentració, la memòria, la imaginació i la creativitat. El programa s’imparteix en 500 col·legis d’Espanya a més de 1.500 nens.

Des de l’equip de ALOHA de Castelló han donat l’enhorabona a Gerard per l’èxit aconseguit, felicitació que també ha fet extensiva l’Ajuntament d’Atzeneta del Maestrat.