Geolodía 2022: d’Ortells a la Balma per conèixer la història geològica dels Ports

559
PUBLICITAT

La Societat Geològica Espanyola organitza el proper cap de setmana l’excursió Geolodía 2022 de Castelló a la localitat d’Ortells i el Santuari de la Balma.

L’edició d’enguany, organitzada des de la Universitat de Saragossa, se centrarà en la temàtica dels mars cetacis, muntanyes i balmes. L’excursió està prevista per al 8 de maig amb eixida des de la pedania d’Ortells fins al santuari de la Balma. Guiats per José Luís Simon y Marcos Aurell, catedràtics del Departament de Ciències de la Terra de la Universitat de Saragossa; Marina Nebot, geòloga i professora de Secundària i Vicente Cardona, geòleg jubilat; la marxa recorrerà la cicatriu oberta pel riu Bergants entre les roques sedimentàries dels punts d’inici i final. Això permetrà documentar i explicar els aspectes més rellevants de la història geològica de la comarca dels Ports.

Per assistir a l’excursió no cal inscripció prèvia. S’eixirà a les 10h d’Ortells i la durada de la caminada es preveu d’aproximadament 4 hores.

Geolodía és una iniciativa organitzada per la Societat Geològica d’Espanya i l’Associació Espanyola per a l’Ensenyament de les Ciències de la Terra, amb el patrocini de l’Institut Geològic i Miner d’Espanya. L’origen de les excursions es remunta al 2005 al Parc Geològic d’Aliaga, a Terol. Així, des de 2011 es realitza una Geolodía per província coincidint amb el segon cap de setmana de  maig.

Per conèixer tota la informació sobre l’esdeveniment cal visitar el web https://geolodia.es/geolodia-2022/castellon-2022.