Gastronomia, música i patrimoni omplin el mes d’octubre a l’Alt Maestrat Human Land

794
PUBLICITAT

Veïns, veïnes i visitants del territori Alt Maestrat Human Land descobriran un mes d’octubre carregat d’activitat gràcies als esdeveniments organitzats en Ares, Benassal, Catí i Albocàsser des del Pla de Dinamització i Governança Turística de l’Associació Intermunicipal Alt Maestrat amb la col·laboració del Patronat Provincial de Turisme i Turisme Comunitat Valenciana.

Així les coses, dissabte que ve 8 d’octubre Ares tornarà a acollir la jornada gastronòmica de cuina a la brasa ‘Abrasa’m’ que aconsegueix la seua segona edició. Un ‘tardeo’ musical i la degustació de tapes a la brasa, vins i cerveses de Castelló seran els protagonistes en la plaça Major. Indicar que l’esdeveniment compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ares, l’Hotel d’Ares i el Mesón el Coll.

La següent activitat tindrà lloc a Albocàsser el dissabte 15 i es tracta d’una jornada de turisme cultural centrada en la Innovació Turística dels Camins dels Càtars, destacat com un itinerari cultural europeu. L’ermitori de Sant Pau acollirà diferents activitats com la presentació del projecte ‘Camins dels Cátars a l’Alt Maestrat, un itinerari cultural europeu’; la intenció de potenciar l’agermanament entre municipis amb interés turístic i cultural en els camins càtars; la conferència ‘El llegat històric dels càtars a les terres del Maestrat segons els registres inquisitorials medievals’ per part d’Eduard Berga; dos cinema-fòrum amb les pel·lícules ‘Bogre, els càtars la gran heretgia europea’ part 1 i part 2; un dinar amb degustació de cuina medieval càtara i el recital poètic – musical ‘Rere les petjades medievals dels càtars’ de la poetessa Conxita Jiménez i el cantautor Tomàs de los Santos.

Les dues pròximes activitats seran a Benassal els dies 16 i 22. El diumenge 16 se celebrarà un esdeveniment gastronòmic i el dissabte 22 el cantautor Andreu Valor presentarà el seu últim treball ‘Un nou món’ a les 18h en els Porxos de la Mola. Assenyalar que totes dues activitats compten amb el suport de l’Ajuntament de Benassal.