Garcia impulsa l’adhesió de la Diputació de Castelló a l’Aliança Circular dels Plàstics de la Comissió Europea

271
PLÀSTIC RECICLATGE
  • La institució provincial es compromet a fomentar l’ús de productes fabricats amb plàstics reciclats per a reduir els residus
  • Garcia: «Les administracions públiques hem d’encapçalar la transició cap a l’economia circular»

La Diputació de Castelló es va adherir ahir formalment a l’Estratègia sobre el Plàstic de la Comissió Europea mitjançant la signatura de l’Aliança Circular dels Plàstics, la qual té com a objectiu impulsar el mercat dels plàstics reciclats fins a un 150% d’ací al 2025. El diputat provincial de Cicle integral de l’Aigua, Renovables, Residus i Reciclatge, Ignasi Garcia, ha valorat molt positivament l’adhesió de l’ens provincial a aquesta aliança internacional, ja que, segons ha dit, «les administracions públiques hem d’encapçalar la transició social cap a l’economia circular i afavorir la revalorització dels residus plàstics a través de la creativitat si volem reduir a zero la presència d’aquestes deixalles al medi natural».

L’Estratègia sobre el Plàstic constitueix el primer marc polític de referència a escala UE que adopta un enfocament basat en l’aprofitament de l’extens cicle de vida dels materials plàstics a través del potencial del reciclatge, la reutilització, el disseny i la innovació. La CE recorda que en tota Europa es recullen més de 27 milions de tones de residus plàstics, però que menys d’un terç apleguen a les plantes de reciclatge. Amb la conformitat dels organismes públics i privats signants es pretén que 10 milions de tones de plàstics reciclats anuals tornen a ser usats per a la fabricació de nous productes i la seua posterior adquisició en el mercat.

DECLARACIONS IGNASI GARCIA

VA SER NOTÍCIA A DIADIA