Gegants a Morella

Els gegants de Morella, que desperten una gran expectació i admiració entre els més menuts, han estat l’element central de l’acte dirigit als xiquets i xiquetes que ha tingut lloc avui. La jornada s’ha iniciat amb un cercavila, que també ha comptat amb els cabuts i els Gaiteros de Morella i que ha tingut una grandíssima participació, de l’ajuntament fins a la Plaça de la Basílica, mentre que molts voluntaris llançaven caramels, serpentines o confeti.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La regidora de festes, Rocio Querol, assenyalava que “els gegants són símbols de la ciutat que compten amb una gran admiració entre el públic, especialment entre els més menuts, ja que queden impressionats per les seves dimensions”. Tant és així que molts xiquets entren diàriament al hall de l’ajuntament de Morella per veure aquestes figures. Per això, Querol afirma que “l’any passat es va fer per primera vegada aquesta festa i es va batejar als gegants i es va poder veure que era una iniciativa molt interessant”. Per batejar els gegants es va realitzar un concurs d’idees en els centres escolars i es buscaven noms amb relació amb la història de la localitat. Des de fa un any, els gegants es diuen Artal, Rosella, Abu Sa’id i Seidia.

Els gegants de Morella es poden veure cada dia al hall de l’ajuntament. Precisament, en aquest darrer any també s’ha millorat aquesta zona, per informar els veïns i veïnes i als visitants de la història i els noms d’aquests símbols de la ciutat.

Aquesta festa amb els gegants ha donat inici a la Setmana de la Joventut de Morella. Des d’avui i fins al pròxim 8 d’agost s’ha organitzat una programació molt completa, dirigida als joves i als més menuts de la casa. Aquest cap de setmana continuen les activitats, amb els actes organitzats pels Quintos i Quintes 2015, com són les Olimpíades Cerveseres i la festa d’aquesta nit o els concursos de paelles i djs que han preparat junt a Bureo’s Morella per demà.