Formatges de Catí, premi Empresa de l’Any en Medi Ambient i Compromís Social

176

La formatgera catinenca Formatges de Catí ha sigut guardonada amb el premi Empresa de l’Any en la categoria de Medi Ambient i Compromís Social, en el certamen impulsat per Mediterráneo i Telefónica. El gerent de l’empresa, Miquel Vives, ha assenyalat que és “un honor rebre un guardó com aquest, sobretot en moments durs com els que s’estan vivint enguany per la Covid19”.

Tal és el compromís de Formatges de Catí amb l’entorn que, en els passats mesos, la firma va optar per reduir a la meitat la producció pròpia de llet amb la finalitat que els seus proveïdors de la zona no perderen les seues explotacions. Un compromís social que no ha passat desapercebut. Així mateix, el respecte pel medi ambient és fonamental, ja que la producció de Formatges de Catí continua la tradició artesanal combinada amb les noves tecnologies. D’igual manera, la formatgera és per a Catí i altres municipis de l’Alt Maestrat sinònim d’ocupació i lluita contra la despoblació del món rural.

Entre les especialitats de la firma es troben els formatges de cabra i ovella, els quals compten amb vessant ecològic, les quallades, el formatge fresc i el brull. Els famosos Quesos de Catí poden trobar-se en establiments de tota Espanya, així com en altres països com Alemanya, França, Finlàndia o els Estats Units.