Formatges de Catí participa en l’elaboració d’una guia d’higiene en el sector lacti

144


Formatges de Catí ha participat en la redacció de la segona edició de la Guia de Pràctiques Correctes d’Higiene del sector lacti. Ana Isabel Isasi, veterinària de la formatgera, juntament amb altres tècnics de l’Associació de Formatgers de la Comunitat Valenciana, de la Generalitat Valenciana i de la Federació Empresarial d’Agroalimentació de la Comunitat Valenciana (FEDACOVA) han elaborat este document que pretén mostrar a l’empresari d’este sector les accions a prendre per garantir la seguretat i la qualitat dels seus productes.

La guia servirà perquè lesxicotetes empreses del sector lacti de menys de deu treballadors auto controlen tot el procés d’elaboració de productes derivats de la llet, com ara el formatge o els iogurts. Des de la qualitat de l’aigua, les matèries primeres o de la cadena de fred fins al manteniment de les seues instal·lacions i equips passant per la neteja i desinfecció. Així, d’esta manera, assegurar que el producte final que arriba al consumidor té totes les garanties sanitàries.

Així mateix, el document pretén donar a conèixer a l’empresari d’una manera senzilla i clara els requisits previstos en la legislació europea referents a l’Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític. D’esta manera, facilitar la presa de decisions en les mitjanes prèvies a un control oficial per part dels inspectors.