Formatges de Catí obté dues noves medalles al World Cheese Awards

804
Els formatges premiats
PUBLICITAT
Els formatges premiats

-Els Formatges Pell Florida de Cabra i Tronchón Abric de Cabra són els formatges més premiats de la formatgera del Maestrat

-El Certamen gastronòmic, considerat el campionat mundial dels formatges, reuneix més de 3.000 referències de tot el món, avaluades per 250 experts tastadors.

Formatges de Catí ha obtingut dues noves medalles a World Cheese Awards. El certamen formatger, que es desenvolupa a Londres, està considerat com el campionat mundial dels formatges. D’aquesta manera la formatgera del Maestrat ratifica any rere any la qualitat dels seus productes. El certamen gastronòmic avalua cada any a més de 3.000 formatges arribats des de tot el món. 250 experts integren el jurat que determina els vencedors en cadascuna de les categories.

El formatge Pell Florida de Cabra ha aconseguit la medalla de Plata en la seva categoria, mentre que el format Tronchón Abric de Cabra ha aconseguit la medalla de bronze. Cal ressenyar que es tracta dels dos formatges que més premis han aconseguit. L’obtenció dels guardons és la mostra de la constant qualitat que mantenen els formatges de Catí. Els dos formatges premiats no deixen de rebre guardons des de 2007.

Tots els membres de la cooperativa, ramaders i artesans formatgers, han mostrat la seva satisfacció pel reconeixement al seu treball. El formatge Pell Fllorida té un format cilíndric i està elaborat amb llet pasteuritzada de cabra. La seva curació oscil·la entre els 40 i els 60 dies. Marida a la perfecció amb cava, xampany i vins blancs afruitats. La pasta té un color blanc mat i la seva escorça està florida. Presenta una textura lleugerament elàstica, sense ulls, cremosa i envoltant al paladar. El seu aroma recorda a celler i bolets. El seu sabor és lleugerament dolç i una mica salat. En boca presenta un record a nous.

El formatge Abric segueix el motlle tradicional del Maestrat. Està elaborat amb llet pasteuritzada de cabra i la seva curació oscil·la entre els 30 i els 60 dies. Marida a la perfecció amb vins rosats i negres joves. La seva pasta té un color blanc ivori. La seva textura és ferma, poc elàstica i sense ulls. L’aroma del formatge Abric depèn del grau de maduració, però no és molt intens. El seu sabor és lleugerament dolç, amb un equilibrat punt de sal.