Forcallcar i Palbocasser, dos iniciatives per compartir cotxe a Els Ports i l’Alt Maestrat

460
Forcallcar
Forcallcar
Forcallcar

En el tauler d’ anuncis de l’edifici polivalent de Forcall, més conegut com El Groc, s’ha instal · lat un singular cartell . Es tracta de la llavor del Forcall – car. L’Ajuntament ha posat en marxa aquest projecte pilot per intentar unir els que ofereixen cotxe i als possibles passatgers . Els conductors interessats a compartir el seu vehicle poden escriure el seu nom , places disponibles , data i hora d’eixida i destinació . Els interessats a en pujar al cotxe poden posar-se en contacte amb ells i pactar el preu del trajecte . Al matí l’activitat per unir conductors i passatgers es centralitzarà a l’Ajuntament i a la vesprada a l’estanc.

L’objectiu busca estalviar costos per als que posen cotxe i gasolina , però també facilitar la sortida i arribada al poble . Per Forcall passen dues línies d’autobús . La Cantavieja – Morella passa pel poble a les 7.20 hores . 10 minuts abans passa pel poble la Sorita – Morella . A les vesprades el bus passa pel poble a les 18.05 amb direcció cap Sorita o Cantavieja .

Des del consistori apunten que la principal utilitat del Forcall -car pot ser per als recorreguts Forcall – Morella o Forcall -Castelló . Estudiants , persones grans que necessitin anar al metge a Morella . La idea pot tenir infinitat d’usuaris. El projecte segueix la iniciativa del Blablacar però a nivell local . Si la resposta és positiva no es descarta que pugui tenir el seu propi espai web . El temps i els trajectes el diran .

Palbocasser entre Castelló i Albocàsser

La iniciativa de Forcall té un precedent a Castelló . La Pastoral Penitenciària de la diòcesi de Sogorb Castelló va posar en marxa www.palbocasser.com . L’objectiu és posar en contacte a tots els que van cap Albocàsser des de Castelló o la inveresa . I és que es va detectar que els familiars dels presos de Castelló II no tenen , de vegades , prou recursos com per poder arribar a la presó de la localitat del Maestrat . No obstant això , l’eina també és utilitzada pels propis veïns del poble . El web publica els viatges que es realitzaran , les dates, un telèfon de contacte i el preu que es cobra pel trajecte .