Forcall va iniciar ahir la programació de l’Estiu Cultural

865
Programa Estiu Cultural a Forcall
Programa Estiu Cultural a Forcall
PUBLICITAT
  • Aquest diumenge s’ha inaugurat l’exposició de pintura de Miquel Martí (Nel·lo) a l’Ajuntament

Fins al 28 d’agost, la localitat dels Ports viurà activitats per a totes les edats. Visites guiades, humor, tallers, esport, música, teatre, gastronomia… ompliran l’Estiu Cultural de Forcall.

Cal indicar, no obstant això, que, enguany, serà necessària la inscripció prèvia a les activitats per poder controlar l’aforament. La inscripció s’ha de realitzar a l’Oficina de Turisme. A més és obligatori l’ús de mascareta i mantenir la distància social de metre i mig.

Ahir diumenge es van posar en marxa les activitats amb la inauguració de l’exposició de pintura de Miquel Martí (Nel·lo) a la sala d’actes de l’Ajuntament. La mostra es podrà visitar fins al dia 15 de 12h a 14h. Avui dilluns i demà dimarts, a les 11h, al carrer Pilota, tindrà lloc un taller amb botelles “Art al carrer entre tots”. I el dimecres eixirà a les 10.30h una visita guiada als museus. A la vesprada a les 19.30h, Germà Gil presentarà “El Maestrat. Guia d’escalada”, a la sala d’actes de l’Ajuntament.

Les visites del dijous 5 seran a les pintures rupestres de l’Abric del Mas de Barberà. L’activitat, organitzada pel Museu de la Valltorta, eixirà a les 10h de l’Oficina de turisme. I la proposta per al divendres és un sopar de tapes. El dissabte arriba la XX Edició de les 4 moles. I a les 20h a la plaça Major hi haurà música a la fresca amb “Take Back The Streets” a càrrec de Funky Corner.

El diumenge s’ha programat a partir de les 8h la neteja del camí de l’Ermita de la Consolació. I el dilluns a les 19.30h a la sala d’actes del consistori, Jessenea Guerrero oferirà el taller “Mamá vuelve a ser mujer”.El ioga serà protagonista l’endemà a les 19.30 a l’ermita de Sant Josep de la mà d’Ana Giner. El dimecres 11 hi haurà una nova visita guiada als museus des de l’Oficina de turisme, també a les 10.30h. Des del mateix lloc, a la nit, eixirà la visita guiada “Forcall, 775 anys d’història” que oferirà Mònica Segura. Ja el dijous 12 a les 19h a l’Ajuntament, es presentarà el “Diccionari amanoset dels Ports”. L’encarregada de conduir la presentació serà Vanessa Viñals, de la comissió organitzadora de l’Aplec dels Ports.

La proposta per al divendres 13 és un sopar de tapes. I l’endemà començarà la celebració del 775 anys de la Carta Pobla i els 65 anys de la Colònia Forcallano-Catalana. A les 11h s’ha programat la taula redona sobre la colònia. Després, Julià Pastor presentarà el llibre “Tocates i melodies originals per a dolçaina”. A la vesprada a les 18.30h es viurà una nova taula redona, aquesta sobre el paper de les dones avui en dia. Totes les activitats de la jornada es desenvoluparan a la sala d’actes de l’ajuntament.

El diumenge continuaran els actes de celebració, al mateix lloc, amb una conferència-col·loqui sobre els canvis mediambientals i climàtics, per l’investigador Josep Peñuelas i presentat per Josep Ferrer. I a les 18h hi haurà una xarrada sobre les figures i l’obra de Mn. Santiago Casanova i el professor Josep Eixarch. El festival Portsxinel·la, al Convent de Blai Berga a les 20.30h, amb Punchinellis de Siesta Teatro, tancarà la programació del dia 15.

El dilluns a la nit toca caminada sota la lluna, amb eixida de la plaça Major a les 22.30h. Organitza el Grup de Dones Els Tres Rius. Dimarts es viurà el taller de gelats saludables, a les 11h al pavelló vell, amb Sheila Amela i Yolanda Lainez. A la nit a les 22.30h Mònica Segura oferirà una nova visita guiada “Forcall, 775 anys d’història”.

Ja el dimecres 18, la vista guiada serà als museus a partir de les 10.30h. L’humor, amb Pepa Cases, arribarà a les 20h i l’espectacle “Sóc hiperactiva”. Els actes de la jornada acabaran a les 22h a la sala d’actes de l’Ajuntament amb una nova cita del Portsxinel·la, la “Màquina gramòtica” de Marino e Marini. El festival de titelles, l’endemà a les 20h, portarà fins al Convent d’en Blai Bergara “Swiming marionettes” de Pavel Vangeli.

El Dia dels jubilats, el dijous, a les 18.30h al pavelló vell, sonaran la música de “Dolces cançons”. L’endemà a les 19h, també al pavelló, s’ha programat un tast de cervesa, a càrrec de Ximo Conesa i David Ferreres. I ja el dissabte 28 d’agost, tancarà la programació de l’Estiu Cultural la comèdia teatral “L’herència”de la companyia Tragapinyols. Sera a les 19h al pavelló vell.