Forcall torna a ser Lesera, amb galeria fotogràfica

419
Fira Iber Romana a Forcall

Forcall ha tornat durant dos dies a l’època Ibero-Romana. La vuitena edició de la fira iber romana ha ambientat la Plaça Major amb recreacions històriques, un mercat iber-romà, visites guiades o activitats per a nens. La plaça s’ha transformat en un fòrum romà i els seus habitants s’han vestit per a l’ocasió. Tot el poble s’ha bolcat amb l’esdeveniment.

This slideshow requires JavaScript.


En els Ludi Leserensis el Ball del Fauno amb els bombos de Forcall, la desfilada de recreadors i personatges mitològics com Caront, la compravenda d’esclaus, la demostració d’una batalla de l’època o les activitats per als nens han estat protagonistes. De fet, els més petits han descobert els jocs de l’Antiguitat, les menges dels ibers o els seus telers mentre s’ho passen d’allò més bé.

Ahir es va celebrar la visita teatralitzada a càrrec de la forcallana Mònica Segura i els grups recreacionistas Iboshim, Athenea Promakhos, Evocati i Bellum Anniballicum, a la ciutat romana de Lesera. Més tard, les muses van captivar amb els seus balls i la seva poesia, el Déu Plutó va aparèixer a la localitat, i les nimfes del bosc i de l’aigua van portar tota la seva màgia a Forcall. Tampoc va faltar la recreació d’una batalla. Un taller de construcció, jocs de l’Antiguitat, el conte romà “El judici de Paris” o el Soft Combat: També va desfilar la legió romana republicana, la Caracola i la història dels Valares que van ser alguns dels atractius per als nens. La desfilada de personatges i tancament va posar el punt i final, a última hora de la tarda, a un intens cap de setmana.

-Excavacions arqueològiques

Al si de la fira els arqueòlegs Ramiro Pérez i Xesco Duarte van explicar els treballs d’excavació que el taller d’ocupació Els Ports ha desenvolupat a l’antiga ciutat romana de Lesera.