Fira Ibero Romana a Forcall

-La fira comptarà amb activitats per a totes les edats

El 18 i 19 de juny la localitat de Forcall tornarà a reviure l’època Ibero-Romana. I es que la Plaça Major es convertirà en el fòrum romà que albergarà la novena edició d’una fira que comptarà amb recreacions històriques, un mercat ibero-romà, visites guiades o activitats per a xiquets, entre moltes altres propostes.

El dissabte arrancarà amb la inaguració de la IX Ludil Leserensis on hi haurà estàtues de marbre, Déus, la història de Lesera, el ball de la Medusa i la participació del grup de bombos de la localitat. Tampoc faltaran Sèneca i Lucreci. Campament militar, tallers familiars de construcció de blocs de fang, tir i construcció de fones, i elaboració textil, recreació d’una batalla i d’un funeral ibèric, reproducció d’un documental o un sopar de ciutadans al foro seran opcions per a la primera jornada.

La segona començarà amb la visita guiada i recreada a la ciutat de Lesera, a càrrec de Mònica Segura i els grups recreacionistes. Tallers de fer pa i de ‘soft combat’ per a xiquets, la sensualitat de les muses, la presentació del llibre “Archienemigos de Roma” de Gabriel Castelló, recreació de la cuina de l’època, la Ninfa de les flors i de l’aigua, contes romans, gladiadors i batalles, seran alguns dels actes del diumenge.

-La ciutat romana més important de Castelló

Al terme municipal de Forcall es conserva la ciutat romana més important de les comarques de Castelló i la més rellevant entre Tortosa i Sagunt. Es tracta de Lesera. En l’enclavament s’han dut a terme nombroses campanyes d’excavació i estudis. Algunes de les restes es poden visitar en la col·lecció museogràfica de Forcall. El jaciment està situat en les proximitats del municipi.