Forcall presenta la programació per Setmana Santa

720
PUBLICITAT

Els esdeveniments culturals i esportius protagonitzen la Setmana Santa de Forcall. La programació preparada comença demà, dissabte 9, i s’allarga fins al divendres 22 d’abril, amb la majoria d’actes enclavats per al Dijous i Divendres Sant. Així doncs, demà a les 12h s’inaugura l’exposició que ret homenatge a José Peñarroya Peñarroya a la Sala d’Actes de l’Ajuntament. Aquest homenatge al gran dibuixant, nascut a Forcall en 1910, per la seua participació en la revista centenària ‘Pulgarcito’.

Així, un dia després ja es podrà gaudir de la primera activitat esportiva. El club esportiu Xafa-roques ha organitzat una caminada pel terme municipal d’Olocau del Rey. Tanmateix, el Dijous Sant, 14 d’abril, reprenen les activitats a Forcall amb el VI Festival Internacional de Titelles Portsxinel·la. La companyia mexicana La Matatena imparteix a les 12h i al Pavelló un taller de construcció de titelles amb material reciclat. Les inscripcions es poden formalitzar a l’Ajuntament de Forcall.

Pel que fa al Divendres Sant, a les 8h ja comencen els actes amb una eixida senderista més organitzada pel Club Esportiu Xafa-roques. En aquesta ocasió, es visita Sant Joaquim de la Menadella des de Sant Joan de Villores. A la vesprada, a les 17h, toca el torn de re-descobrir Forcall de la ma de Mònica Segura, qui dirigeix la visita i contextualitza el poble en la seua antiguitat. A més, el saló d’actes de l’Ajuntament acull una xerrada sobre el patrimoni arquitectònic a la muntanya a les 18h, mentre que a les 19h s’organitza un acte més emmarcat al VI Festival Internacional de Titelles Portsxinel·la. La companyia d’Extremadura Teatro Filis protagonitza l’espectacle ‘Chucho’, apte per a tots els públics. El dissabte 16 s’organitza un ‘tardeo’ a la Plaça Major, mentre que el diumenge per la matinada s’ha preparat un esdeveniment musical amb orquestra i disco-mòbil al Pavelló.

Per acabar amb la programació de Setmana Santa de Forcall, cal destacar l’escoleta de Pasqua que funcionarà del dimarts 19 al divendres 22 al pavelló, donant un servei i una ajuda per a la conciliació familiar amb les vacances escolars. Les inscripcions estan obertes fins al 13 d’abril. Per últim, el divendres 22 conclou la Setmana Santa amb un nou espectacle del VI Festival Internacional de Titelles Portsxinel·la, preparat per la companyia portuguesa Partículas Elementales.