Forcall presenta al·legacions per les línies del nou parc eòlic

159
Forcall

– La instal·lació creuarà Els Ports fins arribar al parc de Cantavella

– El recorregut per on passarà la línia encara no està decidit, però diversos representants polítics han presentat al·legacions

L’ajuntament de Forcall està en tràmits per presentar un seguit d’al·legacions en relació a l’impacte ambiental del projecte del parc eòlic Concejo II que s’instal·larà a Cantavieja i Iglesuela, a la província de Teruel, limítrof amb Castelló.

Són tres les alternatives per arribar al nou parc eòlic des de la subestació de Morella: la primera passaria per Morella-Forcall-La Mata, recorrent 31,5km paral·lelament al riu Cantavella; la segona aniria per Morella-Cinctorres-Portell; i la tercera per Morella-Cinctorres-Castellfort-Vilafranca. A més del gran impacte visual que impliquen aquestes obres, la línia per on faran transitar l’electricitat és el principal problema, ja que en qualsevol de les alternatives passaria per la comarca dels Ports. Les opcions encara s’estan analitzant per tal d’escollir quina és la millor opció de recorregut. Els nous molins tindran el doble de potència de la que tenen els generadors de la província de Castelló. L’estudi inicial contempla tretze aerogeneradors, però no es descarta que en siguen més al futur.

Diversos alcaldes dels municipis afectats han presentat al·legacions com és el cas de Forcall. Des del consistori sol·liciten que es desestime el pas de la línia pel terme municipal justificant-se en la saturació de línies elèctriques existents. Es demana estudiar la creació d’una nova subestació en territori aragonés amb la finalitat de poder evacuar l’energia eòlica produïda per territori aragonés, permetent així desenvolupar el parc eòlic plantejat. Com a última instància, si finalment la línia hagués de passar pel municipi, es demana que ho faça utilitzant les instal·lacions existents o que siguen subterrànies. Representants municipals de la comarca dels Ports reclamen una reunió amb els impulsors, el grup Forestalia Renovables S.L., per tal de conéixer amb detall el pla d’actuació.