Plantada del Maio a Forcall
Plantada del Maio a Forcall

-Aquesta vesprada es lliura el Cremaller de l’Any a la Santantonà

-A les 21.30h començarà el recorregut de la festa medieval del foc

Forcall s’endinsa en la celebració de la Santantonà. Avui al migdia s’ha plantat el maio. És el pi central que sustentarà a les costelles, els arbres que conformaran l’estructura de la monumental foguera que es prendrà aquesta nit a les 23h.

A les 13h, amb puntualitat, ha començat a estirar-se la corda per a alçar el pi alçat en la plaça. Per a estirar han col·laborat els xiquets i xiquetes del col·legi de la localitat.

La vesprada es dedicarà a vestir la foguera amb la llenya que s’ha arreplegat en els darrers dies.

Cremaller d’honor

Avui a les 19h tindrà lloc l’acte de lliurament del Cremaller d’Honor. Es tracta d’un premi que cada any reconeix a persones o entitats que destaquen per la promoció de la festa. Enguany el guardó ha recaigut en els membres de la Santantonà. Cada any s’encarreguen de protagonitzar la festa medieval del foc i quan no hi ha majoralia s’encarreguen de l’organització. A més col·laboren amb els majorals de cada any.

Santantonà

A les 21.30h tindrà lloc la Santantonà amb la participació de tots els personatges de la festa: Sant Antoni, Sant Pau, els cremallers -portadors de la tea que pren la foguera, els dimonis, anomenats a Forcall botargues, la filoseta, el dimoni despullat i els xiquets que enguany estrenaran vestits negres de botarga.

A les 23h es calarà foc a la foguera. A continuació s’iniciarà la processó dels matxos on es lliurarà la coqueta de mitja lliura als que porten animal.