Forcall organitza un curs d’agricultura ecològica

196
Curs agricultura ecològica a Forcall

 

Curs agricultura ecològica a Forcall
Curs agricultura ecològica a Forcall

Forcall ha organitzat un curs d’agricultura ecològica , dins del programa d’Extensió Universitària . El curs l’ha impartit la Xarxa Agroecològica de Castelló . En ell els assistents han conegut els aspectes teòrics i pràctics per a l’agricultura ecològica . La proposta formativa s’ha desenvolupat aprofitant que a la primavera i estiu les hortes properes als rius Cantavella, Bergantes i Calders són especialment fèrtils .

Agricultors professionals del municipi s’han interessat per les certificacions ecològiques i també per les tècniques a aplicar . Així mateix els aficionats han aprofitat per millorar els seus coneixements .

-Millora del reg .

L’Ajuntament de Forcall , amb l’objectiu de fomentar el millor aprofitament de l’aigua ha portat a terme la millora d’una bassa de reg . En els treballs ha participat el consistori i la Comunitat de Regants . Els propietaris de finques han aportat la mà d’obra , mentre que el consistori ha aportat els materials per reparar el mur de la bassa . En el cas de la bassa també es millora la prevenció d’incendis forestals . La infraestructura hídrica està situada al costat del Molí Matalí , i servia en el passat per generar l’energia per a la mòlta