Forcall manté Sant Antoni i el celebrarà aquest cap de setmana

917
PUBLICITAT

El programa festiu en honor al patró dels animals a Forcall, continua en marxa i els actes centrals es desenvoluparan del 14 al 16 de gener. Cal recordar que la localitat celebra una de les festes de Sant Antoni més reconegudes de tota la província.

Així les coses, les activitats programades arrancaran amb l’encesa de les tronques. La volta de l’esquellot i la ‘despertà’, amb les primeres llums del divendres, anunciaran l’esperada ‘plantà del maio’, a les 13h.

Ja de vesprada una visita guiada precedirà al nomenament dels Cremallers d’Honor, a les 19.30h, que enguany són Manuel Monfort Molinos i José Eixarch Frasno (a títol pòstum) per la tasca portada a terme pels dos per a donar a conéixer i impulsar la festa de cara als primers reconeixements i estudis.

La nit serà per a, a partir de les 21.30h, la tradicional ‘Santantonà’ i l’encesa i crema de la barraca. Després, la diversió continuarà amb la discomòbil a la plaça Major.

Quant al dissabte, dia de Sant Antoni, es viurà a les 11h la missa solemne i processó. A les 12.30h la cercavila amb grupes pels carrers del poble. La processó dels matxos eixirà de la Plaça Major.

De vesprada, a les 17h, està prevista la ‘llaurà i sembra’. I a la nit, a les 22.30h, el Ball Rodat a la Plaça Major. La discomòbil rematarà la jornada a partir de les 24h.

El diumenge a les 13h es viurà la ‘torrà de la xulla’. I després de dinar, a les 16h, arribaran els tradicionals ‘Botets’.

La festa d’enguany acabarà el dilluns amb la missa solemne en sufragi dels confrares difunts, a les 10h. En acabar, es triaran i nomenaran els majorals per a la festa de 2023.

Programa de Sant Antoni 2022 a Forcall
Programa de Sant Antoni 2022 a Forcall