Els majorals de la Santantonada de Forcall i els membres de la Confraria del mateix nom van dedicar l’últim dia de 2017 a talar els arbres necessaris per a l’estructura de la barraca que es plantarà amb motiu de la festa de Sant Antoni. Forcall viurà la Santantonada en la nit del 13 de gener i la festa de Sant Antoni des del 13 de gener fins al 15.

La jornada es va iniciar de bon matí amb l’eixida als carrers de l’Esquellot, una gran esquella que serveix per a despertar a tot el poble.

Després de l’esmorzar en la muntanya es van triar les barres de pi més rectes. La més alta serà el maio o pi central sobre el qual se sostindran les costelles, que serviran per a conformar l’estructura de la foguera on s’introduirà a Sant Antoni i Sant Pau.

Els majorals i els membres de la confraria van estirar els arbres fins al punt on es trobava el tractor que els va traslladar fins a la plaça del poble. El cap de setmana vinent es dedicarà a l’elaboració dels dolços tradicionals de la festa i també a tallar la llenya que servirà per a vestir la barraca.