Forcall ja ho té tot a punt per a la Fira Ibero Romana, els dies 21 i 22 de juny a la Plaça Major

254

FIRA IBERO ROMANA

La Plaça Major de Forcall tornarà a convertir-se en el Fòrum de l’antiga ciutat romana de Lesera. Serà els dies 21 i 22 de juny quan se celebrarà la setena edició de la Fira Ibero Romana. Seran els VII Ludi Leserensis.

Fira Ibero Romana1

Fira Ibero Romana2

Fira Ibero Romana3

Fira Ibero Romana4

Enguany el programa compta amb nombrosos atractius i novetats per a tots els públics. Cal destacar la presentació del llibre “Amor contra Roma” a càrrec de l’escriptor d’origen “forcallà” Víctor Amela. Serà el dissabte dia 21 a les 19h. Així mateix el diumenge dia 22 se celebrarà una visita dramatitzada a l’antiga ciutat romana de Lesera amb la participació de Terra de Llegenda i Legio Fidelis Saguntum.

Però a més, a la Plaça Major, s’han previst tot tipus d’atractives propostes. Els xiquets i xiquetes gaudiran de múltiples activitats. Els més menuts podran participar en un taller sobre el casc iber o romà. Així mateix han d’elaborar un mosaic o podran participar al taller Lesera al Mapa mitjançant un trencaclosques gegant. Els personatges romans i ibers aniran desfilant per la plaça. La Legio Fidelis Saguntum i Terra de Llegenda explicaran els detalls de l’armament romà. A més es recrearan combats i rituals ibers.

No faltaran escenes com la compravenda d’esclaus o demostracions de cuina romana. Diumenge la poesia arribarà de la mà de les muses i es recrearà el joc més antic del món: la pilota a mà. Els contes romans arribaran de la mà d’Apol · lo i Dafne, les nimfes de les flors i l’aigua.

Els xiquets es podran submergir en la vida ibera amb un taller sobre el bosc i el mar i un altre de joieria ibera. Els més menuts també practicaran els jocs dels soldats romans. Els gladiadors seran fidels a la seva cita i els combats entre ibers i romans estaran presents per recordar aquests moments històrics.

Durant tot el cap de setmana es podran practicar jocs d’habilitat o punteria, semblants als de l’època romana i ibera.

-Implicació de tot el poble.

La Fira Ibero Romana és possible gràcies a la implicació de tot el poble de Forcall. El bloc http://firaiberromana.wordpress.com anuncia totes les activitats. Una de les activitats més participatives és l’elaboració de la indumentària per als habitants de Lesera. En ell un grup de voluntàries s’encarreguen de confeccionar vestits perquè tots els veïns tinguin el seu vestit iber o romà.

A la fira hi participa l’Ajuntament, la colònia Forcallano Catalana, l’associació El Groc, el Grup de Dones dels Tres Rius i la Confraria de la Santantonada, a més de la col · laboració de la Diputació de Castelló.