Forcall ja és Lesera

290
Lesera
Lesera
Lesera

Aquest matí la Plaça Major de Forcall s’ha transformat en el Fòrum de Lesera. D’aquesta manera la localitat dels Ports es remunta 2.000 anys en la seva història per recordar la el seu passat iber i romà, rememorant el que va ser l’antiga ciutat de Lesera, situada en el seu terme municipal. Lesera va ser la ciutat romana més important entre Sagunt i Tortosa.

Aquest matí els nens han pogut gaudir en un taller on han dissenyat el seu propi casc. A més s’ha viscut l’ofrena a l’inframundo i en la “Cocus” s’han degustat els millors plats de l’època. Els xiquets i xiquetes han pogut gaudir d’un taller de mosaics. Aquesta tarda Pluto visita la plaça, es representaran les vivències d’un mercat romà i tindrà lloc un contacontes interactiu.
-Presentació de “Amor contra Roma”.
L’escriptor d’origen Forcallà, Víctor Amela, presenta “Amor contra Roma”, a la sala d’actes de l’Ajuntament. Així mateix tindrà lloc la representació de la compravenda d’esclaus i desfilaran els grups de recreació històrica. D’altra banda tindrà lloc l’ofrena del sol de ponent.
-La Maleta de Lesera, demà a les 10h
Demà diumenge a les 10h Mónica Garcia, autora del llibre “Viatge a Libori” i directora del projecte educatiu “Viatge a Libori” realitzarà una visita gratuïta a la Moleta, on es troba la ciutat romana de Lesera.
-Menús
El restaurant Aguilar i el Meson de la Vila ofereixen aquests dies menús especials amb motiu de la celebració de la Fira.
-Sorteig d’indumentària.
D’altra banda, per fomentar que els veïns vagin abillats amb indumentària íbera o romana s’ha organitzat un sorteig en el qual col · laboren tots els bars i restaurants del municipi. Tots els que vagin vestits poden recollir un nombre al taulell de l’Ajuntament.