Forcall ja compta amb QRs de recreacions històriques

360

Nota de premsa de l’Ajuntament de Forcall

Els vídeos formen part del projecte “Camí de Conquesta”

Les plaques dels codis s’han instal·lat als edificis de l’Ajuntament, l’Oficina de Turisme, el forn medieval i l’església de Forcall

Els veïns i visitants de Forcall ja poden gaudir d’uns vídeos de recreacions històriques situats a diversos edificis significatius del municipi. Es tracta d’unes plaques amb un codi QR que mitjançant una aplicació mòbil anomenada “Camí de Conquesta”, permeten conéixer paisatges, gents, història i costums del lloc on es troben.

La iniciativa és obra del Pla de Competitivitat Turística impulsat per la Mancomunitat Comarcal Els Ports, que ha estat treballant en un producte turístic: el Camí de Conquesta, un projecte que s’inspira en la base històrica dels orígens dels pobles dels Ports, element diferenciador d’on naix l’autenticitat de la comarca. Del projecte naix un sender circular, el GR-331, que transcorre pels principals camins que unien els diferents nuclis urbans de la comarca, travessant valls, rius i muntanyes i recorrent importants elements com ermites, jaciments arqueològics, reserves naturals o arbres monumentals.

El projecte del sender es completa amb el desenvolupament de l’aplicació “Camí de Conquesta”, que realitza un recorregut cultural i històric pels llocs on transcorre la ruta. L’APP permet a les persones que arriben als pobles gaudir del patrimoni existent mitjançant explicacions de la història d’alguns indrets i visitant virtualment llocs d’interés.

A Forcall, el rodatge dels vídeos d’aquesta APP turística va tenir lloc a finals d’octubre de la mà de la productora Adarve Producciones amb veïns del poble com a figurants. Les plaques amb els pertanyents QR de Forcall ja es poden trobar als edificis de l’Ajuntament, l’Oficina de Turisme, l’antic forn medieval i l’església de la Mare de Déu de l’Assumpció.