Forcall comença  dissabte dia 26 els preparatius de la Santantonà amb la tala de “maio”. Es tracta del pi central que sosté l’estructura de la foguera. És costum que el dia de “Nadalet” es vaja al bosc per recollir la llenya. En els últims anys la jornada se celebrava el dissabte més pròxim a Nadal. En aquesta ocasió el calendari ha fet que el dia oficial caiga en dissabte.

Aquest any els membres de la Santantonà de Forcall són els encarregats de l’organització de la festa.
Després del dinar sortiran a la muntanya per a talar el pi central i la resta d’arbres, anomenats “costelles”, que es plantaran el pròxim dia 15 per a la celebració de la festa.

En total es tallen set pins. Es busca que siguen “llargs i recots” perquè conformen una estrucura adequada per a la “barraca”. Els pins es tallen i es pelen a la muntanya i s’arrosseguen amb cordes fins on es troba el tractor per carregar-los.

Els pins que es talen són una donació de Francisco Viñals. Com a colofó ​​a la jornada els membres de la Santantonada han organizdo una orquestra.

Aquest any la celebració de Sant Antoni a Forcall tindrà elements complementaris. I és que els dies 8 i 9 de gener la localitat celebrarà les quartes jornades sobre la festa de Sant Antoni Abat. La passada edició va tenir lloc a Canals (València)