Forcall encén el forn més antic d’Europa per a Sant Antoni

333

Forcall ha tornat a encendre el forn en funcionament més antic d’Europa per a la festa de Sant Antoni. En el forn gòtic de la localitat s’han elaborat part de les coquetes i rotlletes, elaboracions tradicionals que es reparteixen amb motiu de la festa. La tasca s’ha dividit entre els dos forns de la localitat. Els majorals de la festa han convocat a centenars de voluntàries i voluntaris per a l’elaboració de les pastes tradicionals. Ha sigut una intensa vesprada de treball.

Mentre, en les muntanyes pròximes a Forcall, s’ha tallat la llenya necessària per a vestir o recobrir la foguera de Sant Antoni. Es tracta de llenya de pi o ginebre que crema amb facilitat. Aquesta llenya tapa l’estructura de troncs que es munta amb motiu de la festivitat de Sant Antoni.

A Forcall ja està tot preparat per a la celebració de la festa de Sant Antoni. Divendres que ve a les 13h -les 12 velles- tindrà lloc la “plantà” del maio, el pi central i més alt que serveix com a punt de suport per a la foguera. Els xiquets i veïns de la localitat seran els encarregats d’estirar la corda per alçar el pi.

A la nit arribarà la representació de la Santantonada pels carrers de la localitat.