Forcall celebra Sant Cristòfol dels Xòfers a l’agost

391
Banderí de Sant Cristòfol dels Xòfers 2020 a Forcall
Banderí de Sant Cristòfol dels Xòfers 2020 a Forcall
PUBLICITAT

A la festa del patró dels conductors, Sant Cristòfol dels Xòfers, és tradició a Forcall fer una llarga cua de vehicles fent sonar el clàxon i passant per davant del capellà per ser beneïts i rebre el banderí identificatiu de la festa. Això és el que mana la tradició però enguany no s’ha pogut fer així, ni a meitat de juliol, que és quan toca la festa.

Un grup d’amics de Forcall han decidit fer els banderins i oferir-los al veïnat. «Ens quedaven diners de l’any 2016 quan ja vam organitzar la festa de Sant Cristòfol i vam pensar a gastar-los enguany fent els banderins encara que fos fora de temps. Vam parlar en l’alcalde i el mossén i ens van dir que endavant, però que hauria de ser sense treure la peanya del Sant i sense la benedicció, així que vam beneir els banderins abans de repartir-los», comenta Ximo Segura, un dels voluntaris que han preparat l’acte.

Bicicletes, cotxes i alguna moto han passat enguany a arreplegar el banderí a Forcall, fent sonar el seu clàxon. A més, explica Ximo Segura que «hem fet 350 banderins que hem repartit durant la setmana personalment i, ja que ara hi ha molta gent al poble, s’han acabat». No es van crear les llargues cues que donen, gairebé, la volta al poble, però els forcallans i les forcallanes han celebrat la festa del patró dels cotxes en un any tan complicat com l’actual.