Forcall avança amb les obres d’accessibilitat de la residència de la tercera edat

501
Obres a la residència de la tercera edat de Forcall
Obres a la residència de la tercera edat de Forcall
PUBLICITAT

La residència de la tercera edat de Forcall porta anys en el projecte d’ampliació que ha requerit d’inversions elevades que l’Ajuntament ha hagut de fraccionar i fer front amb ajudes provinents de les administracions valencianes. Actualment es troba immersa en les obres del pla d’accessibilitat, que han començat en les últimes setmanes.

El consistori forcallà ha estat beneficiari d’una ajuda de la Generalitat Valenciana per a municipis i entitats locals amb població que no excedeixi de 50.000 habitants per a finançar actuacions que facilitin la millora de l’accessibilitat de les cases consistorials i altres edificis municipals. La subvenció suposa l’abonament del 63% de l’import total de la obra, que un cop fet el projecte s’ha calculat que ascendeix a 70.000€. Així, aproximadament 44.000€ corresponen a l’ajuda de l’administració i la diferència és assumida per l’Ajuntament.

L’objectiu del projecte és l’adequació interior i exterior de l’accessibilitat de la residència, millorant l’accés de vint habitacions de la part antiga, rebaixant els plats de dutxa i canviant les portes d’accés a les habitacions. Les actuacions les està efectuant l’empresa Idecas, Servicios y Mantenimientos S.L., i s’allargaran fins a principis d’any.

A més, Red Eléctrica ha signat un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Forcall segons el qual col·laborarà econòmicament per a contribuir al finançament del projecte, aportant una quantitat de 54.000€. Amb aquest motiu, la delegada de Red Eléctrica a la Comunitat Valenciana, Maite Vela, va visitar la residència de la tercera edat, apuntant que “la col·laboració al projecte ens va semblar fantàstica, aportant valor a la comunitat de l’entorn, sumant-nos al projecte d’ampliació i així aportant el nostre granet de sorra a l’adaptació per a persones de mobilitat reduïda i l’adaptació a la nova normativa d’incendis”.

El projecte d’accessibilitat forma part del pla d’ampliació de la residència de la gent gran de Forcall, que implicarà l’augment del número de places disponibles i del nombre de treballadors amb la creació d’una borsa de treball.