“La filla del capità Groc” és el títol de la novel·la de l’escriptor i periodista Víctor Amela que ha guanyat aquesta edició del premi Ramon Llull. El Palau dels Osset de Forcall va acollir la presentació del llibre en què el seu autor va estar acompanyat per Santiago Pérez, alcalde de la localitat i Emili Rosales, el seu editor.

La novel·la narra les aventures de Tomàs Peñarrocha, un personatge real conegut com El Groc de Forcall que va lluitar durant les Guerres Carlines contra els liberals de manera que en el text apareixen nombroses referències a emplaçaments d’aquest municipi dels Ports del qual l’autor és descendent.

Visita Forcall 2
Víctor Amela va oferir el passat dissabte una visita guiada als veïns en què els va mostrar els llocs de Forcall on s’ubica la seva novel·la. A més van poder accedir a l’Església del Convent dels Dominics i veure la rosassa de la Torre Campanar que normalment están tancats al públic. Així mateix, a l’ajuntament es va mostrar el diari manuscrit per un veí al segle XIX, on s’expliquen les aventures d’El Groc, el protagonista de la novel·la i que va servir d’inspiració a Víctor Amela per escriure el llibre.

Visita Forcall 4
Víctor Amela va ser guardonat amb la distinció Cremaller d’Honor a les festes de Sant Antoni de 2014. Es tracta d’una figura que va crear l’Ajuntament de Forcall i la Confraria de Sant Antoni per reconèixer la tasca de persones o entitats en la promoció d’aquesta festa.

Visita Forcall 3

Visita Forcall 5

Visita Forcall 6

Visita Forcall 7

Visita Forcall 8

Visita Forcall 9

Visita Forcall 11

Visita Forcall 12