Foment inicia les expropiacions dels terrenys necessaris per executar les obres de condicionament del Port del Querol de la N-232

906
N232
PUBLICITAT

Nota de premsa del Ministeri de Foment

Tram de la N-232 comprès entre el Barranc de la Bota i la Masia de la Torreta

L’alçament d’actes prèvies tindrà lloc el 15 de febrer a l’Ajuntament de Morella

El Ministeri de Foment iniciarà les expropiacions dels terrenys necessaris per executar les obres de condicionament de la carretera N-232 entre el Barranc de la Bota i la Masia de la Torreta, al Port del Querol. Per a això, s’han convocat els propietaris afectats el proper 15 de febrer a les dependències de l’Ajuntament de Morella.

Les obres van ser licitades al juny de 2016 per un pressupost de 64.875.432 euros (IVA inclòs), i després de l’obertura d’ofertes al novembre d’aquest mateix any, es troben en fase d’adjudicació.

El Port del Querol, a la carretera N-232, és la principal via de comunicació entre les comarques castellonenques del Maestrat i dels Ports i l’aragonesa del Baix Aragó. Les característiques de la carretera N-232 en aquest tram han motivat la necessitat d’aquestes obres per tal de millorar la capacitat, funcionalitat i seguretat viària del tram.

El tram a condicionar, amb característiques de carretera convencional, té una longitud aproximada de 7,75 km i requerirà la construcció de dotze estructures, de les quals vuit són viaductes, un pas superior, dos passos inferiors i un fals túnel. Igualment, inclourà un enllaç de connexió amb la carretera CV-111.

Amb la solució proposada s’ha tractat de buscar el màxim equilibri entre l’afecció mediambiental i la viabilitat tecnicoeconòmica, millorant el nivell de servei i la seguretat viària.