Foc, músics i tradició per celebrar Sant Antoni a Albocàsser

106
PUBLICITAT

El foc, com sempre, serà el protagonista en Albocàsser durant el cap de setmana del 20 i 21 de gener. Enguany son majorals part de la banda de música, els qui junt a veïns i veïnes del municipi rendiran honors al patró dels animals amb una programació que contempla la tradició dels ‘ròssecs’, la benedicció dels animals o el repartiment de la deliciosa ‘coqueta’. Així doncs, el pròxim diumenge 14 de gener a les 11.30h s’oficiarà el pregó, acte que anuncia els festejos del següent cap de setmana i que serveix per a convidar a tot el veïnat a participar de la festa de Sant Antoni.

El dissabte 20 pel matí es durà a terme, a partir de les 11h, el ròssec d’un arbre sense fulla i el ròssec, a partir de les 12h, d’un arbre amb fulla. Els dos formaran part del cos de la espectacular foguera, que es cremarà al mig de la plaça de l’església per la vesprada en honor al Sant. Els cavalls dirigits pels majorals arrossegaran els dos arbres cap a la plaça de l’ajuntament. Després d’ells, el carro de la malea captarà el protagonisme replet d’argilagues que serviran per a omplir l’eix de la foguera i cremar-se.

Ja per la vesprada, Rumba Sierra amenitzarà amb un concert en directe a partir de les 17h. Les primeres flames es podran veure al voltant de les 20h amb l’encesa de la foguera, i serà a les 21.30h quan els animals començaran a ser beneïts. A continuació, es llegirà la ‘publicata’ i es repartirà la tradicional ‘coqueta’ a totes les persones assistents.

El diumenge pel matí s’oficiarà la missa en honor a Sant Antoni a les 12h. Com a fermall d’or, el Pla de la Font acollirà les ‘corregudes’. En concloure, es portarà la imatge de Sant Antoni a casa d’una persona representant de la nova majoralia de Sant Antoni 2025.