Foc i animals al Sant Antoni d’Ares del Maestrat

784
Foto d'arxiu, Sant Antoni a Ares del Maestrat al 2019.
PUBLICITAT

Quan es celebra Sant Antoni, els principals protagonistes sempre són el foc i els animals. Dos elements per retre honors al Sant que a Ares del Maestrat es seguiran mantenint aquest any. El dissabte 28 serà el gran dia per celebrar aquesta festa, en la que veïns i veïnes col·laboren per fer la gran foguera que cremarà a la Plaça Major. A les 9h hi haurà un esmorzar, que servirà per agafar forces per anar al Mas de Llecinto on es tallaran els ròssecs que permetran construir la barraca que cremarà per la nit.

Programació del 2023.

A la mateixa partida es farà un dinar amb totes les persones voluntàries que participaran. Cal indicar que, a l’igual que a l’esmorzar, cada persona ha de portar-se el menjar de casa. Després, els ròssecs i la ‘malea’ aconseguida seran arrossegats cap al poble i es muntarà la barraca. Per la nit, els animals seran beneïts i es repartiran les coquetes entre tot el veïnat, tradicional producte que es forneja per Sant Antoni. Una vegada tots els animals hagen obtingut la benedicció, es prendrà foc a la gran foguera.

Per la nit s’ha organitzat un sopar popular al qual serà obligatòria la inscripció prèvia contactant amb l’Hotel d’Ares abans del dimarts 24 de gener. El local municipal acollirà el sopar i també el ball a càrrec de DiscoNight Discomóvil que tancarà la festa de Sant Antoni del 2023.