Fins al 29 de juliol tots els autònoms poden demanar l’ajuda de 300 euros

699
PUBLICITAT

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha anunciat l’ampliació a tots els sectors econòmics de l’ajuda directa de 300 euros per a autònoms, a més d’allargar el termini per a les sol·licituds fins al 29 de juliol. Estes aportacions econòmiques, que es troben dins del “Plan Reactiva” tractaran de disminuir els costos de la guerra en Ucraïna i, per tant, ajudar als autònoms a combatre la inflació.

Segons ha explicat el mateix Arcadi España el Govern Valencià vol “arribar al major nombre possible de beneficiaris i beneficiàries” sent conscients que “el col·lectiu de persones autònomes ho està passant malament”. Ha assegurat també que “Vam estar al seu costat per ajudar-los amb la crisi de la COVID i ho estarem ara ajudant a fer front a les conseqüències de la guerra”.

Sobre la Comunitat Valenciana, el conseller ha remarcat que “ha sigut tradicionalment una terra de gent emprenedora i el col·lectiu d’autònoms que conformen sempre ha sigut clau per al nostre teixit productiu”. És per això que des del Consell “estan compromesos en ajudar-los a superar la situació actual”.

Pel que fa a la data límit, s’ha posat el focus en què els tècnics de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic han modificat les bases reguladores, el que comporta l’ampliació del termini de les ajudes. Així, la Generalitat ha marcat el nou límit en les 23:59 h del 29 de juliol.

Estes ajudes s’abonaran en un únic pagament a totes les persones físiques que tinguen el seu domicili fiscal en la Comunitat Valenciana i hagen acreditat que s’han vist afectades econòmicament per l’increment dels costos energètics. Per tramitar la sol·licitud, els interessats hauran d’estar donats d’alta en el Règim Especial d’Autònoms des d’abans del 24 de febrer, a més de seguir en el col·lectiu fins a la publicació de les ajudes en el DOGV. L’ajuda pot ser tramitada ja a la web https://www.gva.es/es/inicio/procedimientos?id_proc=22706&version=amp