Finalitzen les obres en el Pont de la Bota i s’obre al trànsit la N232

955
Passeig sobre el pont reparat a la N-232
PUBLICITAT

-Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella-

L’Alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i altres membres de la corporació han acompanyat al Delegat del Govern en la seua visita a les obres. Rhamsés ha traslladat en la visita la necessitat d’agilitzar al màxim els tràmits per a l’adjudicació i execució de la construcció del nou tram Barranc de la Bota-La Torreta (Port de Querol)

Després de cinc setmanes de treballs han finalitzat les obres de reparació del Pont de la Bota, avançant quasi una setmana els terminis previstos pel Ministeri de Foment. Les actuacions s’han centrat a reparar el tram afectat per l’accident d’un camió, produït fa un any, que va trencar la barana d’una vora del pont i va danyar també el tauler i altres elements de l’estructura.

Durant aquest període la carreta ha quedat tancada al trànsit perquè els treballs han requerit alçar completament el ferm sobre el tauler de l’estructura, així com la realització de formigonats en tota l’amplària del mateix, per la qual cosa era impossible mantenir el trànsit pel pont. Aquest inconvenient ha afectat principalment al trànsit entre la comarca dels Ports i Vinaròs per la via N-232 i amb Castelló per la via N-232/CV-10, suposant un increment considerable el viatge Morella-Vinaròs i produint un trànsit molt intens en la CV-12 (Morella-Ares).

En l’inici de les obres va haver-hi prou desinformació per part de Foment, augmentant la preocupació dels veïns de la comarca, principalment per l’afecció en serveis públics com a transport i sanitat. Aquest fet, s’espera segons ha apuntat l’alcalde “servisca perquè en possibles futures actuacions no torne a ocórrer i siga la gent afectada la primera coneixedora de tota la informació disponible i es millores la coordinació per minvar les molèsties tot el possible”.

En la jornada d’avui, el Delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, i el Subdelegat del Govern a Castelló, David Barelles, han visitat l’actuació acabada del Pont de la Bota, acompanyats de l’alcalde i altres membres de la corporació. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “com s’ha demostrat durant estes setmanes la N232 és fonamental per a la nostra comunicació. Ens alegrem que les obres ja finalitzen i tornem a la normalitat, agraint l’esforç tècnic per fer l’obra en el menor temps possible”.

-Condicionament del Port de Querol en la N-232

Aprofitant la visita i trobant-se al Pont de la Bota, Ripollés ha traslladat al Delegat i Subdelegat del Govern la necessitat d’agilitar els tràmits per a començar com més prompte millor les obres de condicionament del Port de Querol. Actuació molt necessària en la carretera N-232, principal via de comunicació entre el nord de Castelló i el Baix Aragó. “La millora de la N232 és fonamental per al futur socioeconòmic de totes estes comarques, les administracions hem de sumar esforços i no perdre ni un dia més per a que les obres i la millora integral d’esta via sigue una realitat”. Després de l’autorització de les obres, per part del Ministeri de Foment, en aquests moments es troba en la fase d’obertura i avaluació de les ofertes presentades per les empreses candidates a executar les obres de condicionament.