Finalitzen les festes d’agost de Morella amb molta participació en totes les activitats

538
PUBLICITAT
  • Els carrers de la ciutat s’han omplit de gent des del pregó de Jesús Sangüesa fins al castell de focs d’anit
  • Durant tot el mes s’han realitzat activitats culturals, esportives i tradicionals que completen l’agenda festiva

Morella ha viscut les seues festes d’agost, en honor a Sant Roc, amb molta intensitat i participació en totes les activitats. Així, des que Jesús Sangüesa va engegar les festes amb el pregó i que es van tancar amb el castell de focs, les veïnes i veïns han disfrutat de nou dies d’actes tradicionals, festius, culturals. A més, durant tot el mes d’agost s’ha intensificat l’agenda d’actes de la ciutat per a tots els públics i ha completat la setmana coneguda popularment com bous de Sant Roc.


L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha fet “una valoració molt positiva de les festes d’agost i totes les activitats d’aquest mes per l’elevada participació en totes elles” i ha afegit que “després que els últims anys, amb la situació sanitària de la COVID-19, les festes se suspengueren, s’han notat les ganes de la gent de disfrutar de les festes amb les amistats i familiars”. L’edil ha explicat també que “en els actes taurins dels bous de Sant Roc hi ha hagut algun incident, encara que han sigut lleus”. Finalment, ha aprofitat per a “agrair tot el treball realitzat en aquestos intensos dies de festes tant pels serveis municipals com pels diferents establiments hostalers i comerços”.


Les festes d’agost de Morella compten amb molts actes multitudinaris com ja va ser el pregó a càrrec de Jesús Sangüesa. A partir d’aquest, la dansa dels peregrins també va comptar amb molt de públic en tot el seu recorregut. Els actes taurins i festius, des de la muntada de cadafals fins al sopar fi de bous, van comptar amb molta participació i gent als carrers de la ciutat. El santuari de Vallivana va concentrar a les veïnes i veïns per a honrar a la patrona de la ciutat, la Mare de Déu de Vallivana. Finalment, el Pla dels Estudis va concentrar al veïnat per a acomiadar les festes en el castell de focs.